Dorpsstraat 608
1723 HJ Noord-Scharwoude

SCHIP

Wat is SCHIP?

De Schip-behandeling is ontwikkeld als methode voor enerzijds ex-partners die een vechtscheiding willen voorkomen of oplossen. Anderzijds kan deze behandeling ook ingezet worden als relatie-therapie. Het uiteindelijke doel is samen op te trekken als partners in ouderschap.De SCHIP-aanpak bestaat uit een aantal fases die de ex-partners gezamenlijk doorlopen.

SCHIP staat voor: Samenkomen, Conflict en Verliesverheldering, Helpend horen, Integratie en Partners. Als we kijken naar de toename van het aantal vechtscheidingen in Nederland dan valt op dat veel behandeltrajecten zoals Ouderschap Blijft niet de oplossing zijn. Vanuit de zoektocht naar wat wel werkt is de Schip-methode ontwikkeld. In dit traject wordt niet slechts gefocust op de realiteit van het ontstane conflict, maar wordt ook gekeken naar datgene wat verloren is gegaan in de voorbije relatie. Marina Molenaar is gecertificeerd Schip-behandelaar en aangesloten bij de Vereniging van Schip-behandelaren.

Neem contact met ons op

Kom langs op ons gratis inloopspreekuur (donderdag 10-12 uur), bel ons (0226 748048) of stuur ons uw vraag via het contactformulier.

UITGELICHT